Σπουδαστές μετατρέπουν 3D εκτυπωτή σε αυτόματη μηχανή για τατουάζ

Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί τα τατουάζ μοναδικά έργα τέχνης πάνω στο δέρμα, από ταλαντούχους και δημιουργικούς καλλιτέχνες και έχουν φυσικά δίκιο. Ωστόσο μια ομάδα Γάλλων σπουδαστών με τη βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή προσπαθούν να αποδείξουν ότι πέρα από τους ανθρώπους και τα ρομπότ είναι σε θέση να «χτυπήσουν» τατουάζ.

Οι τρεις σπουδαστές της διάσημης σχολής σχεδίου ENSCI les Ateliers στο Παρίσι χρησιμοποίησαν έναν τεχνικά τροποποιημένο 3D εκτυπωτή προκειμένου να σχηματίσουν έναν τέλειο κύκλο στο χέρι του πιο τολμηρού σπουδαστή από αυτούς, με μια μηχανή για τατουάζ, χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινου χεριού.

Πρόκειται για τους Pierre Emm, Piotr Widelka και Johan Da Silveira στους οποίους δόθηκε από τη σχολή και το γαλλικό Υπουργείο πολιτισμού η πρόκληση να δημιουργήσουν μέσα σε 8 ώρες μια συσκευή που να σχεδιάσει έναν τέλειο κύκλο σε ανθρώπινο δέρμα με τη χρήση ενός απλού στυλό.

 

Από το στυλό στη μηχανή για τατουάζ

Οι νεαροί χρησιμοποίησαν έναν 3D εκτυπωτή πετυχαίνονται σχετικά εύκολα τον στόχο τους και στη συνέχεια θέλησαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και αντί για στυλό να χρησιμοποιήσουν μια κανονική μηχανή για τατουάζ.

Αρχικά πειραματίστηκαν πάνω σε τεχνητό δέρμα από σιλικόνη και η μεγαλύτερη πρόκληση στην προσπάθειά τους αυτή ήταν η εφαρμογή πάνω σε μια επιφάνεια που να μην είναι επίπεδη και παράλληλα να είναι πιο ευέλικτη απ’ ότι η σιλικόνη, όπως ένα πραγματικό χέρι ή κάποιο άλλο σημείο του ανθρώπινου σώματος.

Οι σπουδαστές πειραματίστηκαν με διάφορους τρόπους συγκράτησης του σημείου πραγματοποίησης του τατουάζ, μεταξύ των οποίων ήταν ένας μεταλλικός δακτύλιος, ελαστικοί επίδεσμοι κ.α., ώσπου να καταλήξουν τελικά σε έναν σωλήνα με μια ανοιχτή περιοχή για την πραγματοποίηση του τατουάζ.

Στην ιστοσελίδα instructables.com υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε ώστε να πειραματιστείτε κι εσείς στη μετατροπή ενός 3D εκτυπωτή σε αυτόματη, ρομποτική μηχανή για τατουάζ.

3d printer tattoo

3d printer tattoo

3d printer tattoo

>> source